Novice

AMERIČANI TRD OREH TUDI ZA BELJAK

19. Avgust 2011, 18:40

Prvo srečanje drugega dne letošnje poletne hokejske lige Rudi Hiti so odigrali igralci Beljaka in ekipa ameriških študentov NAU. Kljub zgodnjemu vodstvu Avstrijcev, pa so slednji na koncu komaj slavili z 2:1. Igralca tekme: Tomaž Razingar in Justin Sand.

Tretja tekma 19. poletne hokejske lige Rudi Hiti je ponudila dvoboj med študentsko ekipo North American United in VSV Beljakom. Na semaforju ni prav dolgo pisalo 0:0, saj je že v 29 sekundi srečanja včeraj izjemnega Justina Sanda s strelom po tleh s kakšnih štirih metrov matiral Derek Damon. Glavni trener Beljaka, Mike Stewart je danes med drugim odpočil tudi našega reprezentančnega branilca Gregorya Kužnika, medtem ko je Tomaž Razingar znova zaigral. V peti minuti nadaljevanja je bil prav nad našim reprezentančnim kapetanom storjen prekršek, kar je pomenilo prvo prednost igralca več na ledeni ploskvi za katero izmed ekip. Beljak ni izkoristil številčne prednosti, zato pa je bil uspešnejši že v naslednji minuti, ko je po levi prodrl Damon, ki je v sredini našel samega Sleghierja, temu pa ni bilo težko premagati Sanda za 2:0. V 13. minuti nadaljevanja je Razingar zatresel vratnico ob novi številčni prednosti Beljaka, do konca tretjine pa je Sand še nekajkrat dobro posredoval ob poskusih Beljačanov.

V prvi minuti nadaljevanja je lepo priložnost po polprotinapadu zapravil Razingar, kazen pa bi kmalu prišla minuto za tem, ko se je sam pred Weiserjem znašel McAleese, a ni bil natančen. Sledilo je pravo obleganje vrat Američanov, a vse poskuse Beljačanov je zaustavil Sand, med drugim tudi nov nevaren strel Razingarja iz zapestja v 11. minuti nadaljevanja. Dve minuti kasneje je povsem sam malce z leve strani proti Sandu zadrsal Nikolas Petrik, a strel v višini kolen ameriškemu vratarju ni predstavljal prevelike težave. 17. minuta druge tretjine pa je prinesla spremembo rezultata. NAU je izkoristil igralca več na ledeni ploskvi, Weiserja pa je v drugem poskusu premagal Matt Hunter, ki je s tem kaznoval vse neizkoršičene priložnosti Beljaka pred tem. Igralci v modrih dresih so do konca drugega dela igre še enkrat imeli prednost igralca več na ledu, veselje Razingarju pa je s spektakularno obrambo znova preprečil Sand.

Zadnji del igre je z nevarnim strelom znova odprl Razingar, obleganje vrat Sanda pa se je malce izenačilo s poskusi njegovih soigralcev na nasprotni strani. Razultat bi se kaj kmalu spremenil v 43. minuti srečanja, ko je Craig Weller z modre črte nepričakovano, povsem s strani, udaril proti vratom Sanda, plošček pa je zadel prečko. Veliko priložnost so nato zapravili tudi ameriški študentje, ko Juliano ni zadel po akciji dva na ena po podaji Moranga. V 52. minuti srečanja je slavo Sandu začel pobirati vratar Beljaka, Marco Weiser, ki je dvakrat zapored zaustavil samega Morgana pred njegovimi vrati. Beljak je vrnil z lepo akcijo nekaj minut kasneje, ko je Damon lepo zaposlil Sleghierja ob igri z igralcem več, a se Sand znova ni dal premagati. Rezultat 2:1 za Beljak je ostal do konca srečanja, tudi ko so Američani s Svetetom in Burazinom zaigrali brez vratarja.

Loterijo kazenskih strelov so dobili Beljačani, potem ko je v drugi seriji zadel Nico Toff, pred tem pa je Benjamin Petrik stresel vratnico po obrambi Sanda. Za igralca tekme sta bila proglašena Tomaž Razingar pri Beljaku in znova Justin Sand pri ekipi North American United.

Izjavi po tekmi:

Justin Sand, vratar North American United:
"Danes smo igrali veliko bolje kot včeraj, bili smo bolj disciplinirani. Kljub temu smo se velikokrat morali braniti z igralcem manj, kar nam je vzelo precej moči. Na koncu se je morda poznala prav naša kratka klop, a priznati moram, da je Beljak zelo dobra ekipa, ki je danes zasluženo zmagala. Zvečer si bom z veseljem pogledal slovenski derbi, saj pričakujem dobro tekmo."

Derek Damon, napadalec Beljaka:
"Vesel sem, da sem znova okusil igro, saj je bila to danes zame prva tekma. Turnir na Bledu je izredno dobrodošel in tudi kvaliteten, hkrati pa ne koristi samo igralcem, da malce začutimo igro, temveč tudi trenerjem, da vidijo kdo si zasluži mesto v ekipi. Danes so naši nasprotniki odigrali zelo dobro, v igri pa jih je držal izjemni vratar. Imeli smo ogromno priložnosti, a jih enostavno nismo znali izkoristiti. Na koncu lahko rečem, da smo celo nekoliko srečno odnesli celo kožo. Jutri nas čaka težka tekma proti Jesenicam in vsi skupaj se je že zelo veselimo."

Rezultat:
North American United : EC Rekord-Fenster VSV 1:2 (0:2, 1:0, 0:0)
Hunter 37. (podaja McTigue); Damon 1. (podaja Wanwig), Sleghier 8. (podaja Damon)

Nazaj na seznam

Fotogalerija