Novice

JESENICE Z ZMAGO DO POKALA

20. Avgust 2011, 21:54

Odločilno tekmo poletne hokejske lige Rudi Hiti v letu 2011 sta odigrali ekipi Beljaka in Jesenic. Zmage s 5:2 so se veselili igralci v rdečih dresih, ki so tako po letu 2009 znova osvojili poletno hokejsko ligo Rudi Hiti. 

Odločilno tekmo 19. poletne hokejske lige Rudi Hiti sta ob 19.30 uri začeli ekipi Beljaka in Jesenic. Pri Železarjih je v vratih začel Michal Fikrt, pri gostih, ki so prvič nastopili v najmočnejši postavi pa Bernhard Starkbaum. Pri Jesenicah sta bila nova obraza v ekipi Denis Rakovič in okrepitev s Švedske, Marcus Ollson, medtem ko sta na preizkus na Finsko k ekipi SaiPa odšla Peter Bizalj in Gašper Cerkovnik. Zadnje srečanje letošnje lige so bolje začeli igralci v rdečih dresih, ki so v 3. minuti preko Lukasa Hvile povedli z 1:0. Manfreda je prodiral ob ogradi na desni strani, v sredini pa je lepo našel novo češko okrepitev, ki je takoj matiral Starkbauma. Na povečanje vodstva ni bilo potrebno čakati predolgo. Železarji so imeli igralca več na ledu, lepo akcijo pa je po strelu Ollsona zaključil Marjan Manfreda, ki je v mrežo pospravil odbitek Šveda. Po zgodnjem vodstvu rdečih s 2:0 smo lahko spremljali hitro igro na obeh straneh, zapretili pa so predvsem Hartl in Damon na strani Beljaka ter Pretnar dvakrat na strani Jesenic. Igralci v modrih dresih so v 12. minuti po samostojnem prodoru Marca Pewala izid znižali na 1:2, podal pa mu je Tomaž Razingar. Jeseničani so odgovorili z dvema nevarnima poskusoma Sixsmitha, ki je znova odlično sodeloval z Rabbitom. Tri minute pred koncem prvega dela igre so Beljačani prišli do prednosti dveh igralcev na ledu za minuto in 19 sekund. Fikrta je po slabi minuti igre znova matiral Pewal, ki je v mrežo pospravil odbitek po strelu Mitchella. Le nekaj sekund kasneje je češki vratar preprečil vodstvo Beljaka, ko je s parado spektakularno ubranil strel Altmanna. 2:2 je tako ostal rezultat po prvih 20 minutah srečanja.

Drugi del srečanja sta z izjemno akcijo začela Olsson in Hvila, ki je na koncu, res da iz ne najbolj ugodnega položaja, malce s strani, a vseeno, zgrešil prazna vrata Beljaka. Napadi Jesenic so sadove obrodili že minuto kasneje, ko je po lepi podaji Puse zadel James Sixsmith, ki je stal neposredno pred Starkbaumom. Novo priložnost za rdeče je nato zapravil Kuralt po lepem samostojnem prodoru, vajo pa je ponovil še Hvila, ki je z desne strani zadel vratnico. Rdeči so nadaljevali s pritiskom, sam se je po podaji Ankersta izza gola pred Starkbaumom znašel Berčič, a ni uspel zadeti. Igra se je nato, po priložnostih, malce umirila. Šest minut pred koncem tretjine je bil blizu izenačenju Razingar, a se je znova izkazal Fikrt. Za tem sta si v lase skočila Kuralt in Bacher, oba pa sta dobila kazen 2+2 minuti. Minuto pred koncem druge tretjine so Jeseničani dobili prednost igralca več na ledeni ploskvi, ki pa jo do piska sirene niso izkoristili.

Tako je ostalo tudi ob izteku prve minute, ko je Beljak znova zaigral v polni postavi. To ni prekinilo prevlado Jesenic, največ nevarnosti pa je danes sejal napad Ollson-Manfreda-Hvila, ki je ob začetku zadnjega dela igre kot prvi imel lepo priložnost za povečanje vodstva. Lepo priložnost so na drugi strani ob izključitvi Ermana imeli tudi Beljačani, nenatančen pa je bil Niki Petrik. Vajo soigralca je v 12. minuti nadaljevanja ponovil Damon, ki je že preigral Fikreta, vendar je nato zgrešil prazna vrata. Slabe štiri minute pred koncem srečanja so Jeseničani po dveh prekrških Beljačanov imeli dva igralca več na ledu, kar so znova kaznovali z golom. Po poskusih Tavžlja, Puse in Sixsmitha je odbitek v mrežo pospravil Wacey Rabbit. Golu Jeseničanov je takoj sledila izključitev Tošiča, ki pa na klopi za kaznovane ni bil edini. Le nekaj sekund za tem se mu je pridružil Damon, ki je dobil še disciplinsko kazen, na klop pa mu je družbo prišel delat še Weller. Jeseničani so potrebovali le pet sekund, da so v igri 4 proti 3 povedli s 5:2. Po dobljenem sodniškem metu je Starkbauma z neposredne bližine s strani premagal Pusa, za katerega je bil to že tretji zadetek na turnirju. S tem je Finec v vrstah Železarjev tudi postavil končni rezultat srečanja, ki je hkrati pomenil, da so Jeseničani po letu 2009 znova zmagovalci poletne lige Rudi Hiti. Skupno je to že šesta zmaga Jesenic, kar je največ med vsemi udeleženci poletne lige na Bledu.

Jeseničani so po koncu srečanja dobili tudi kazenske strele, potem ko sta zadela Sixsmith in Ankerst. Za igralca tekme je bil pri rdečih razglašen Marjan Manfreda, pri modrih pa Andreas Wiedergut.

Izjavi po tekmi:

Greg Kužnik, branilec Beljaka:
"Tekmo smo slabo začeli, saj smo prejeli dva hitra zadetka. Nato smo se trudili nadoknaditi izgubljeno, kar nam je tudi uspelo, a smo nato v nadaljevanju tekme kar zaspali. Imeli smo svoje priložnosti, a jih nismo znali izkoristiti."

Andrej Tavželj, branilec Jesenic:
"Že včeraj smo, z izjemo zadnjih desetih minut prikazali zelo dobro igro, danes pa smo korak naprej naredili še v mentalni pripravi na tekmo. Dogovorili smo se, da odigramo skoncentrirano, brez individualnih napak, to pa nam je v večji meri tudi dobro uspelo. Na koncu smo lahko zadovoljni tako z rezultatom kot tudi s samo igro, katero smo stopnjevali preko celega turnirja."

Rezultat:
EC Rekord-Fenster VSV : HK Acroni Jesenice 2:5 (2:2, 0:1, 0:2)
Pewal 12. (Razingar), 18. (Mitchell, Petrik ); Hvila 3. (Manfreda), Manfreda 5. (Hvila, Ollson), Sixsmith 24. (Pusa, Rabbit), Rabbit 56. (Sixsmith), Pusa 58. (Rabbit)

 

Nazaj na seznam

Fotogalerija