Novice

Beljačani s preobratom do zmage

17. Avgust 2012, 15:00

Prvo srečanje drugega dne je bilo odigrano med avstrijskim predstavnikom VSV iz Beljaka in norveškim prvakom Stevanger Oilersi. Bolje so krenili Norvežani, ki so Beljačane stisnili pred njihov gol. Ob tem so Avstrijci še veliko grešili in redno greli klop za kaznovane igralce. V enem trenutku jih so bili naenkrat izključeni kar trije, prednost pa so norveški prvaki znali izkoristiti. Pred vratarja Höneckla so pridrsali kar trije, Matthias Trettenes pa je bil dovolj natančen. V nadaljevanju bi Oljarji lahko svojo prednost še povišali, medtem pa so Beljačani prišli le do ene zrele prednosti. Ob igralcu manj je sam v protinapad krenil Justin Taylor, ki pa ni zadel. Na odmor so igralci Stavangerja odšli z minimalno prednostjo.

V drugo tretjino so tuidi Beljačani krenili odločneje. Agresivnost se je odrazila na več izključitvah nasprotnika, vendar so bili strelci ekipe VSV nespretni in nenatančni. Skozi drugi del  je med igralce prišla nervoza in nekajkrat se je na drobno zaiskrilo. Počasi so Igralci Stavangerja vzpostavili ravnotežje in postajali nevarnejši. Ritem igre je narastel, strelov je bilo več in igra je zaživela. Tehnično boljši Norvežani so si prvi priigrali zrelo priložnost in jo tudi izkoristili. Lukas David. A veselje je bilo kratko, le nekaj več kot pol minute. Kmalu za tem so tudi Beljačani zadeli, dovolj spreten pa je bil še lani junak ljubljanske Olimpije John Hughes. Do konca drugega dela so bili aktivnejši Beljačani, spremembe izida pa ni bilo.

Vloge so se v zadnjem delu precej spremenile. Beljačani so igrali mnogo bolje, Stavanger pa se nekako ni več znašel v igri. To se je tudi odrazilo na rezultatu. Izid je poravnal Antti Pusa, s strelom z desne strani, po agresivnem nadaljevanju pa je za vodstvo na tekmi, z natančnim strelom z razdalje, poskrbel branilec Scott Hotham. BBeljačani so potem mirno nadzirali igro nasprotnika, Norvežani pa so dobro minuto pred koncem poskušali v igri brez vratarja. Tvegana poteza se ni izšla. Marco Pewal je zadel nebranjeno mrežo in dal piko na i popolnemu beljaškemu preobratu.

EC VSV : Stavanger Oilers 4:2
(0:1, 1:1, 3:0)

Ledena dvorana na Bledu. Gledlacev 200. Sodniki: Trilar, Fajdiga, Hribar, Bohinc

Strelci: 0:1 Trettenes (Maday, 27., PP1), 0:2 David (Davis, Trettenes, 36.), 1:2 Hughes (Damon, 36.), 2:2 Pusa (Unterluggauer, 44.), 3:2 Hotham (Altmann, Hughes, 51., PP1), 4:2 Pewal, 59., EN

Tekst in foto: Drago Cvetanovič

Nazaj na seznam

Fotogalerija