Novice

Gladka zmaga zmajev

18. Avgust 2012, 17:24

V prvem srečanju tretjega dne Poletne lige Rudi Hiti sta se med seboj pomerili ekipi ameriških študentov in ljubljanska Olimpija. Zmaji, nekoliko ranjeni od poraza proti večnemu rivalu, so se želeli pokazati v mnogo lepši luči. Vendar pa je bil začetek srečanja nekoliko preveč nervozen in hokeja ni bilo veliko. V prvih petih minutah sta si ekipi nabrali vsaka po dve izključitvi. Po tem pa so zmaji prestavili v nekaj prestav višjo hitrost in pričeli mleti nasprotnika. Promet je bil več ali manj le v smeri vrat vratarja NAU Bobbyja Leiserja, ki je branil odlično, tudi nemogoče. V začetku svoje premoči so igralci Olimpije premoč kronali ob lepi in šablonsko natančni akciji. Zadel je Erik Pance. Nadaljevanje je prineslo dvoboj Olimpije proti Leiserju, kot zmagovalec pa je do konca prve tretjine prišel ameriški vratar. Olimpija je bila vseeno mnogo boljši nasprotnik in v nadaljevanju je bilo pričakovati spremembe izida.

V drugi tretjini se razmerje moči ni spremenilo. Olimpija je igrala, Američani pa so občasno zgolj iz odlične pozicije opazovali igro nasprotnika. Vratarja Leiser in kasneje Matt Tendler sta preprečevala veselje nasproniku. V power playu so zmaji svoje vodstvo povišali, strelec je bil Žiga Pance. Olimpija je še naprej vrstila napad za napadom, svojo premoč pa izkoristila šele ob zaključku drugega dela. Najprej so zmaji izpelajli izredno hitro in natančno akcijo, kjer se je kot strelec izkazal Chris D'Alvise. Ob izključitvi Verliča so Ljubljančani izpeljali hiter protinapad. zadetka pa se je veselil Alexandre Imbeault.

Zadnja tretjina je bila manj zanimiva, kot prvi dve. Olimpija je brez težav kontrolirala nasprotnika, na ansprotni strani pa je bila velik del zadnjega dela zelo nevarna. V eni od hitrih akcij so zmaji povišali svoje vodstvo, svoje strelske sposobnosti pa je pokazal mladi Miha Pesjak. Olimpija je v lepe priložnosti prišla pravzaprav kadar je hotela, za konec pa je Imbeault izkoristil še power play in postavil končni izid srečanja.

NAU : Olimpija 0:6
(0:1, 0:3, 0:2)

Ledena dvorana na Bledu. Gledalcev 100. Sodniki: Trilar, Jeram, Černe, Rojko.

Strelci: 0:1 Pance E. (Pance Ž., Mušič, 8.), 0:2 Pance Ž. (E. Pance Ratchuk, 25., PP1), 0:3 D'Alvise (Pogodin, Imbeault, 35.), 0:4 Imbeault (D'Alvise, 39., SH1), 0:5 Pesjak (Hočevar, Ropret, 49.), 6:0 Imbeault (D'Alvise, Coulombe, 60., PP1)

Tekst in foto: Drago Cvetanovič

Nazaj na seznam

Fotogalerija