Novice

Medveščaku finale

18. Avgust 2012, 20:21

V derbiju dneva sta se na Poletni ligi Rudi Hiti to pot srečali Zagrebčani in Beljačani. Dvoboj za prvo mesto v skupini in finalno vozovnico je obljubljal srdit obračun med dvema EBEL predstavnikoma. Pričakovanja so se uresničila že v prvih trenutkih tekme. Obe ekipi sta krenili silovito in napadalno. Napadi so se vrstili eden za drugim, sedaj je vrelo pred enim golom, nekaj trenutkov kasneje pa že pred drugim. Prvi so zadeli Beljačani že v tretji minuti, iz bližine je bil uspešen Nikolaus Hartl. Medveščak je odgovoril zelo kmalu, saj so do izenačenja prišli že v šesti minuti. Liam Huculak. Tempo ni popuščal in gledalci so lahko uživali v predstavi. Nekaj pravih začimb derbiju so dajali navijači obeh ekip. Ko se je že zdelo, da bosta ekipi odšli na odmor ob izidu 1:1, je zadel Markus Peintner, a vodstvo Beljaka je vzdržalo le nekaj trenutkov. Ekspresen odgovor je sledil v režiji Alexa Leavitta, ki je ob natančni podaji Domna Vedlina plošček pospravil v prazno mrežo.

Tudi drugi del se je nadaljeval v enakem tempu. Ob prednosti igralca več so Beljačani zadeli vratnico, na drugi strani pa je bil bolj natančen Leavitt in Zagrebčani so prvič na tekmi vodili. Položaj igralcem VSV ni najbolje odgovarjal in so v seriji napadov poskušali izid ponovno izenačiti. Priložnosti ni manjkalo, ponudil se je tudi poskus v igri z igralcem več, a je bil vratar Medveščaka Michael Ouzas vedno na mestu. Tudi Zagrebčani niso stali ravno križem rok in so bili v protinapadih še kako nevarni,vendar nenatančni. Majhna prednost pred zadnjimi 20. minutami Medveščaku ni zagotavljala ničesar, kar je bil dober obet tudi za zadnjo tretjino.

Ta je bila nekako v stilu celotnega srečanja. Obe ekipi sta vztrajali pri napadalni igri, mreže pa se nista več zatresli. Beljačani so za zadnjo minuto vzeli čas za dogovor, iz igre pa potegnili svojega vratarja. Priigrali so si dve lepi priložnosti, plošček pa ni bil dobro merjen. Medveščak si je s tem priboril vzovnico za finale, kjer ga čaka ekipa Jesenic, zelo zanimivo pa zna biti na srečanju za tretje mesto med Olimpijo in VSV, kjer je veliko članov lanske Olimpije.

KHL Medveščak Zagreb : EC VSV 3:2
(2:2, 1:0, 0:0)

Ledena dvorana na Bledu. Gledalcev 250. Sodniki Lešnjak, Fajdiga, Rakovič.

Strelci: 0:1 Hartl (Pewal, 3.), 1:1 Huculak (Miller, 6.), 1:2 Peintner (Petrik, Nageler, 19.), 2:2 Lavitt (Vedlin, 20.), 3:2 Leavitt (Hebar, Perkovic, 27.)

Tekst in foto: Drago Cvetanovič

Nazaj na seznam

Fotogalerija