Novice

Desetica Stavangerja za peto mesto

19. Avgust 2012, 14:39

Poletna liga je dočakala svoj finalni dan. Uvod v četrti dan bojev je prinesel najprej obračun za peto mesto. Norveški prvaki so bili malo razočaranje, ameriški študienti pa se pač privajajo evropskim razmeram in se borijo po svojih najboljših močeh. Oba nasprotnika sta srečanje pričela medlo in neodločno. Skozi prvo tretjino so pobudo prevzeli hokejisti Stavangerja, vendar je bila njihova premoč jalova. Redke so bile priložnosti iz katerih bi zadeli. Ob power playu pa so zadeli Američani in nekoliko presenetili nasprotnika. Strelec je bil Britt Ouelette. V začetku druge tretjine so Norvežani hitro izenačili. strelec pa nihče drug kot Matthias Trettenes. Stavanger je bil tudi v nadaljevanju boljši nasprotnik, napadal tudi ob igralcu manj, pri tem pa pozabil na naloge v obrambi, kar je v hitrem protinapadu izkoristil Justin Smith. Na polovici srečanja je sledila menjava vratarjev pri študentih, Bobby Leiser pa je neogred na hitro prejel kar pet zadetkov. Srečanje je bilo tako odločeno.

V zadnjem delu so bili Norvežani še naprej boljši nasprotnik, ki je tudi zadeval. S še štirimi zadetki so dosegli desetico, tekmo zanesljivo dobili in zasedli končno peto mesto.

Stavanger Oilers : NAU 10:2
(0:1, 6:1, 4:0)

Ledena dvorana na Bledu. Gledlacev 60. Sodniki: Kralj, Rogač, Čamdžič, Černe.

Strelci: 0:1 OUELETTE ( Wandecker,Rabbani, 19., PP1), 1:1 1:1 TRETTENES (Loikas, 21.), 1:2 SMITH ( Wandecker,Ouellette, 28.,  PP1), 2:2 LOIKAS (Hoyggard,Kaunismaki, 31.), 3:2 KUNES (Hoyggard, 35.), 4:2 STRANDFELDT (Maday, 37.), 5:2 DAVIS (Kaunismaki, 37.), 6:2 KUNES, 38., 7:2 KUNES (Loikas,Davis, 44.), 8:2 AASLAND (Loikas,Trettenes, 35.), 9:2 DAHL-ANDERSEN (Davis,Strandfeldt, 55.), 10:2 MADAY (Strandfeldt, Dahl-Andersen, 59.)

Tekst in foto: Drago Cvetanovič

 

Nazaj na seznam

Fotogalerija