Novice

20. Poletna liga Rudi Hiti zaprla svoja vrata

19. Avgust 2012, 22:55

POLETNA HOKEJSKA LIGA RUDI HITI je navdušence akcije na ledu popeljala skozi štiri dnevno razburljivo dogajanje na Bledu in postregla z borbenim mednarodno zastopanim turnirjem ki je potekal od 16. do 19. avgusta. Sama tradicionalnost POLETNE HOKEJSKE LIGE je tudi letos doprinesla kakovostno zasedbo ekip, to so EHC VSV(aut), HK ACRONI JESENICE(slo), HDD Telemach OLIMPIJA(slo), NAU (North America United), norveški državni prvak STAVANGER OILERS in hrvaški EBEL udeleženec, KHL MEDVEŠČAK!

V letošnjem finalu sta zaigrali ekipi Jesenic in Medveščaka, a kljub neverjetni borbenosti Slovencev, so Hrvati povedli z golom razlike (2:1). Tretje mesto je pripadlo Avstrijcem, od četrtega do šestega mesta pa so si sledili Olimpija, Norvežani in Američani.

Poletne hokejske lige se vsako leto udeleži več kot 6000 ljudi, med njimi pa je zavidljivo število znanih obrazov iz sveta športa in zabave. Med drugim so si tekme ogledali Anže Kopitar, Iztok Čop, Jure Košir, Grega Skočir (Big Foot Mama) ter drugi ljubitelji akcije na ledu. Poletno hokejsko ligo je otvoril blejski župan Janez Fajfar, bronasti Olimpijec Iztok Čop je vrgel častni pak na tekmi Jesenice-Olimpija, kjer je himno odpel pevec Samo Kozlevčar, priznanja po končanem turnirju pa je podelil podžupan Bleda, Toni Mežan.

Letošnja Poletna hokejska liga Rudi Hiti je bila jubilejna, ob 20. obletnici pa je potekala tudi velika zabava na prostem, kjer so nastopili VICTORY, najboljši žur band v Sloveniji ta hip, pevka Yulia Shmidt iz Rusije, slovenska pevka in ena izmed najbolj iskanih back vokalistk Andreja Sonc in vrhunski plesalci in aktualni državni prvaki Jay Dance Studio, ki plešejo pod vodstvom Jerneja Šerjaka, kireografa in plesalca, ki je v svoji bogati plesni karieri plesal tudi za pop divo Mariah Carey.

“Z borbeno in srčno igro in kljub težki finančni in kadrovski situaciji, ki veje v klubu, je jeseniško moštvo pokazalo toliko srca in volje, da so bili zagotovo veliko presenečenje za vse ‘Ebelaše’. Fantje so resnično dali na tekmah vse od sebe in zdaj so na potezi ljudje, ki vodijo jeseniški klub, Hokejska zveza in ostali, saj bi bila prevelika škoda da bi tako homogeno in borbeno moštvo, kot so Jesenice, prenehalo igrati. Jesenice so igrale brez tujcev in so bile popolnoma enakovredne ostalim ekipam, ki so imele v svojih vrstah tujce. Dokazali so, da imajo radi hokej in da denar ni edino merilo za igro. Preprosto si sloveskega hokeja ne predstavljam brez obeh naših ekip, zato upam, da bo prihodnost za klub svetla. Zaslužena zmaga gre Medvešaku, ki ima dva golmana iz tujine, ki bosta v ligi Ebel zagotovo visoko kotirala. Z letošnjim obiskom smo zelo zadovoljni in naslednje leto bomo zagotovo delali še na nadgradnji turnirja. Želja je, da pridejo naslednje leto igrati še boljše ekipe, problem na Bledu je le z infrastrukturo dvorane, ki ne zadovoljuje potrebe in želje vrhunskih ekip”, je povedal organizator Rudi Hiti, predsednik Hokejskega drsalnega društva Bled, ki je nastopil na 2 Olimpijadah, 18. Svetovnih prvenstvih in bil na teh prvenstvih večkrat izbran v All star petorko, kot najboljši napadale, v naši bivši državi pa je osvojil naslov državnega prvaka, 2 krat z Jesenicami in 2 krat z Olimpijo, v Italiji, 3 z Bolzanom, leta 2009 pa je bil ibran v Hišo slavnih v Torontu pri Mednarodni hokejski zvezi (IIHF Hall of fame).

Nazaj na seznam

Fotogalerija