Gorazd Hiti

Pravi reprezentant:

GORAZD HITI

 

Za reprezentanco je Jugoslavije je odigral 420 tekem in je trikratni udeleženec Olimpijskih iger.

Gorazd, mlajši od bratov Hiti, je hokejsko kariero je zacel pri 14 letih kot mladinec Hokejskega kluba Jesenice.
Pri 15. je ze sodeloval v članski kategoriji HK Kranjska Gora, kot obetaven igralec pa se je ze pri 19 letih pridružil svojemu bratu Rudiju v tedaj najboljši ekipi - HK Jesenice.
V sezoni 1971/72, pri 22 letih, se je za pet let preselil k največjemu rivalu - ljubljanski Olimpiji.
Po dopolnjenih 28 letih se je Gorazd v sezoni 1977/78 preselil v italijanski hokejski klub Bolzano, kjer si je kruh služil tudi njegov brat Rudi.
Brata Hiti sta zelo zaznamovala italijanski hokej, saj sta poleg igralskih karier bila zelo uspešna tudi v trenerskih vlogah.
Predvsem Gorazd je v mnogih klubih po Italiji kot igralec (Bolzano, Asiago, Renon) in pozneje kot trener mladinskih selekcij (Renon, Feltre, Fassa, Laces, Pergine) deloval več kot 20 let.
Na reprezentancnem nivoju sta brata Hiti zabelezila zelo uspesno zgodbo.

Med igralci slovenske reprezentance Rudi Hiti še danes drži rekord po udeležbi na svetovnih prvenstvih (17), medtem se z visokim številom (14) ponaša tudi Gorazd, ki je poleg tega sodeloval se na treh olimpijadah.
Svoj največji uspeh je Gorazd na reprezentančnem nivoju dosegel na Svetovnem prvenstvu v Ljubljani leta 1974, ko je bil izbran v All Stars ekipo ter se okronal z nazivom najboljšega strelca in napadalca.
Največji uspeh jugoslovanske reprezentance pa se je v njegovem spominu zapisalo leto 1973 in tekma z Ameriko, ki se je končala 6:6 - jugoslovanska reprezentanca je koncala osma na svetu. To je do zdaj naša najboljša uvrstitev v zgodovini hokeja.
V Sloveniji je Gorazd Hiti med leti 1996-1999 deloval kot trener HK Sportina Bled. Od 1999-2004 pa je bil trener reprezentanc do 18 in 20 let.
Danes Gorazd Hiti svoje znanje in entuziazem prenaša na mladi rod.
V sezoni 2009/10 ga je Hokejska Zveza Slovenije imenovala za pomocnika selektorja mlade slovenske reprezentance do 18 let.
 

Kontaktni podatki

Informacije HDD Bled
HOKEJSKO DRSALNO DRUŠTVO BLED
LJUBLJANSKA CESTA 5
4260 BLED

Telefon:
041/672-084

E-mail:
info AT rudi-hiti DOT si