Novice

Norvežani prepričljivi

22. Avgust 2013, 18:17

Prvi dvoboj na 21. Poletni ligi Rudi Hiti je takoj postregel z zanimivim dvobojem. Med seboj sta se pomerili ekipi, ki sta pobrali državno lovoriko v svojih prvenstvih.

Norveški prvaki Stavanger Oilers in ljubljanska Olimpija sta tako tudi branila čast nacionalnih prvenstev in v prvem delu je veliko bolje šlo do rok Skandinavcem. Po izenačenem začetku, so Norvežani hitro povedli. Z nekaj sreče in po odbitem ploščku od ograde, je zadetek v nebranjeno mrežo dosegel Snorre Hallem. Kmalu za tem se je Olimpiji ponudila priložnost v power playu, vendar ni bilo pravega zaključka za izenačenje. Veliko uspešnejši v tem elementu igre so bili gosti, ki so po uspešni akciji še drugič zatresli mrežo nasprotnika. Stavanger je imel igro v svojih rokah in je bil tudi nevarnejši, svojo premoč pa je nekaj pred koncem prvega dela kronal še s tretjim zadetkom.

Za uvod so se pomerili norveški in slovenski prvaki

V drugo tretjino je Olimpija krenila napadalno, vendar so igralci Stavangerja ponovno hitro zadeli in igro spet prevzeli v svoje roke. Vrstili so napad za napadom in Jerry Kuhn je imel precej dela. Norvežani so strele proti vratom Olimpije usmerjali z vseh strani, v 29. in 30. minuti pa so v obdobju minute in pol zadeli kar dvakrat. Najprej je bil uspešen branilec Kurt Davis, nato pa je pet Norvežanov hitro izigrala trojko Olimpije ter na tak način izkoristili prednost dveh igralcev več. Po lepi podaji je z leve strani v precej prazen gol zadel Tommy Kristiansen. Kmalu je sledila menjava vratarjev pri Olimpiji. Jerryja Kuhna je zamenjal Aleš Sila in do konca druge tretjine nekajkrat izredno posredoval.

Preveč redka obramba Olimpije

V tretjem delu je bila Olimpija nekaj izrazitejša in tudi nevarnejša. Prva prava priložnost je bila zamujena ob igri z igralcem več. Tudi v nadaljevanju je bilo bolj vroče pred vrati Norvežanov, Ljubljančani pa so preveč komplicirali in s podajo preveč branilcem Stavangerja dopustili, da so strnili svoje vrste. Nekaj popestritve za gledalce sta uprizorila Alex Berry in Snorre Hallem, ki sta si izmenjala nekaj udarcev in za to prejela dvojno malo kazen. Kmalu za tem se je Norvežanom ponudila priložnost ob igri z igralcem več, razen nekaj lepih potez pa večjih nevarnosti za vrata Olimpije ni bilo. Srečanje je mirno dočakalo svoj konec, visoka zmaga Stavangerja pa je zaslužena. Ob izvajanju kazenskih strelov, ki sledijo vsakemu srečanju na Poletni ligi Rudi Hiti so v maratonskem izmenjavanju poskusov slavili zmaji, odločilni zadetek pa je prispeval Gregor Koblar.

Izjava po tekmi, kapetan Olimpije Aleš Mušič:
"Iz tega poraza se moramo nekaj naučiti. Videlo se je, da v obrambi zelo pešamo. V nadaljevanju bo potreben dober dogovor, dati bomo morali več poudarka na obrambo in izpiliti formo do začetka sezone. Časa do tja je še nekaj, čaka nas še nekaj tekem, je pa tole bila naša najslabša tekma v tej sezoni. Pretekla tri srečanja smo odigrali veliko bolje. Pride tudi kak slabši dan, moramo pa iz tega potegniti dober nauk"

Stavanger Oilers : HDD Telemach Olimpija 6:0
(3:0, 3:0, 0:0)

Bled, ledena dvorana. Gledalcev: 200. Sodniki: B. Lešnjak, Kralj, Pahor, Černe.

Strelci: 1:0 Hallem (Davis, Bääranheilm, 3.), 2:0 Schaus (Standfeldt, Dahl Andresen, 12., PP1). 3:0 Boisvert (Lorentzen, 19.), 4:0 Boisvert (Lorenzen, Nagel, 43.), 5:0 Davis (Daoust, Mostue, 29.), 6:0 Kristiansen (Dahl Andersen, Standfeldt, 30.)

Kazenske minute: Stavanger 12 (2, 2, 8), Olimpija 14 (2, 6, 6)
Streli na gol: Stavanger 49 (13, 26, 10), Olimpija 33 (12, 14, 7)

Stavanger: Smith, Holm, Hjelm, Davis, Solberg, Bääranheilm, Mostue, Rokseth, Schaus, Trettenes, Dahl Anderesen, Nagel, Standfeldt, Hoygard, Kissel, Hallem, Lorentzen, Boisvert, Daoust, Kristiansen, Olsson.

Olimpija: Kuhn, Sila, Grahut, LaPlante, Ross, Groznik, Erman, Cvetek, Čepon, Hebar, Mušič, Koblar, Berry, Morency, Ograjenšek, Verlič, Pešut, Sotlar, Ulmer, Howes.

 

Tekst & foto: Drago Cvetanovič

Nazaj na seznam

Fotogalerija