Novice

Tudi Francozom prepričljiva zmaga

22. Avgust 2013, 21:54

Večerni obračun na Poletni ligi Rudi Hiti je pomenil prvo uradno srečanje novega jeseniškega moštva. Pozen začetek treningov in neuigranost je prinesla precej začetne negotovosti v vrste Jesenic.

Kmalu po prvem vrženem sodniškem metu so Francozi povedli Cedric Di Diobalsamo je že po 17. sekundah igre plošček poslal za hrbet vratarja Jesenica Matica Boha. Kmalu so morali Železarji odbijati napade nasprotnika z igralcem manj na ledu in bili pri tem uspešni. Francozom je povsem pripadel uvod v srečanje, vendar so se tudi Jeseničani počasi prebujali. Počasi so pogumneje krenili v napad in sprožili nekaj nevarnih strelov, v 13. minuti pa prejeli nov zadetek. Neuspešno nastreljen plošček iz obrambne tretjine je pomenil hitro akcijo gostov in izid je bil že 2:0. V nadaljevanju so bili Jeseničani za odtenek celo nevarnejši, več so bili pri ploščku, kot na začetku srečanja in zabeležili nekaj nevarnih poskusov. Najbližje uspehu sta bila Peter Bizalj in nekaj kasneje še Matic Zajšek, izid pa se ni spremenil. Ob koncu so prekršek napravili igralci iz Brinacona, kar je pomenilo skoraj dve minuti prednosti na začetku drugega dela.

Železarji so odločneje krenili v drugi del. Poskušali so izkoristiti prednost igralca več, pletli mrežo okoli vrat gostov, vendar do pravega strela ni prišlo. Podpora je prihajala tudi s tribun in tekma je počasi dobivala pravo vzdušje. Žal si je zanimivo srečanje prišlo ogledati premalo hokejskih navdušencev. Jeseničani so zamudili kar nekaj zrelih priložnosti, napake v obrambi pa so drago plačali. Pri strelu je bil Marc Andre Barnier, ki je zadetku v prvem delu dodal še dva v drugem. Najprej je zadel v 28. minuti po akciji celotnega napada, nato pa se je proslavil s hat trickom v 32. Minuti. Na polovici srečanja sta mesto v vratih Rdečih vragov zamenjala Aurelien Bertrand in Ronan Quemener. Železarji so bili vse poletnejši , lepih akcij ni manjkalo, manjkal pa je pravi in učinkovit zaključek. Morda je za to treba iskati razlog tudi v potezi ali dveh preveč. Ne glede na to, so navijači Jesenic kar nekajkrat glasno podprli svoje moštvo na ledu.

Vztrajnost Jesenic se je izplačala že v drugi minuti nadaljevanja. Po akciji Jureta Dolinška je v polno zadel Miha Brus. Takoj za tem so bili Železarji blizu novega zadetka, izsilili pa so prekršek nasprotnika. V napadih niso uspeli, zato pa so Francozi, takoj po vrnitvi izključenega hokejista, izpeljali hiter protinapad, za nov zadetek za svoje moštvo pa je dosegel slovenski reprezentant Boštjan Goličič. Le nekaj za tem so Francozi zadeli ponovno, to pot pa je med strelce svoje ime vpisal Danny Kearney. Po tem zadetku je priložnost v vratih Jesenic dobil Grega Vilman. Mladi vratar je branil odlično, ubranil vse strele in se izkazal tudi ob izvajanju kazenskih strelov, ki so jih, po mojstrovini Petra Bizalja dobili Železarji. Zmaga pa gre zasluženo v roke Francozov.

Izjava po tekmi – Miha Brus, strelec za Jesenice:
»Smo na začetku priprav in vidi se, da nismo še v pravi formi. Bili smo dokaj utrujeni, dali smo vse, kar smo lahko od sebe. Pozna se nam, da je to šele naša prva tekma. Jutri bo, vsaj kar se taktičnega pogleda tiče, že veliko boljše. Danes smo delali veliko napak, bo jih pa z vsako tekmo manj. Jutri nas čaka verjetno nekaj težji nasprotnik. V tekmo bomo šli borbeno in upamo, da bomo odigrali dobro.«

Team Jesenice : Briancon Les Diables Rouges 1:6
(0:2, 0:2, 1:2)

Bled, ledena dvorana. Gledalcev: 450. Sodniki: Zrnič, Tominc, Čertanec, Lešnjak.

Strelci: 1:0 Di Diobalsamo (Szelig, 1.), 0:2 Barnier (Kearney, 13.), 3:0 Barnier (Kearney, Raux, 28.), 4:0 Barnier, 32., 1:4 Brus (Dolinšek, 42.), 1:5 Goličič (Labrecquie, Cerkovnik, 49.), 6:1 Kearney (Barnier, 50.)

Kazenske minute: Jesenice 4 (4, 0, 0), Briancon 12 (4, 4, 4)
Streli na gol: Jesenice 26 (11, 7, 8), Briancon40 (17, 10, 13)

Team Jesenice: Boh, Vilman, Berlisk, Tošič, Remar, Hafner, Sodja, Svete, Ejup, Brus, Dolinšek, Židan, Zupančič, Rakovič, Rajsar, Lahajnar, Zajšek, Stan, Kozar, Hadžič, Podrekar, Bizalj.

Briancon: Bertrand, Quemener, Bisaillon, Cerkovnik, Chakiachvili, Tarantino, Rouillard, Farina, Jestin, Szelig, Trabichet, Barnier, Devin, Di Diobalsamo, Frecon, Goličič, Kearney, Labrecquie, Michelon, Raux, Rohat.

Nazaj na seznam

Fotogalerija