Novice

Olimpija do zasluženega šele po kazenskih strelih

23. Avgust 2013, 16:34

V prvem dvoboju drugega dne 21. Poletne lige Rudi Hiti sta se pomerili ekipi Briancona in Olimpije. Popotnici v ta dvoboj sta bili različni. Francozi so z učinkovito igro proti Jesenicam lahko samozavestno pričeli srečanje, medtem, ko so Ljubljančani precej slabše odigrali srečanje dan pred tem.

A že uvodne minute so pokazale, da je to pot na ledu neka mnogo bolj motivirana Olimpija. V prvi tretjini so prikazali veliko več želje po uspehu, skoraj celotno prvo tretjino so napadali, večkrat poskušali, zadetka pa niso uspeli doseči. Zelo dobro so odigrali predvsem domači igralci, med najaktivnejše pa se zlahka prišteje mladega Gregorja Koblarja, pa izkušena Andreja Hebarja in Aleša Mušiča. Spremembe izida ni prinesla niti igra z igralcem več. Olimpija je ob igri s štirimi igralci nadaljevala s pritiskom in nekajkrat nevarno poskusili. Ne glede na vse poskuse, pa se je prvi del končal z neodločenim izidom.

Začetek druge tretjine je obljubljal bolj izenačen dvoboj. Obe ekipi sta igrali trdo v obrambi in bolj organizirano v napadu. Poskusov ni manjkalo, uspešnost pa je ostala nična. Več zrelih priložnosti je še vedno imela Olimpija, vratar Ljubljančanov pa je imel tudi nekaj malega sreče, ko se je plošček ustavil na golovi črti in nekaj časa nihče ni vedel kje je. Pritisk olimpije je bil na sredini drugega dela ponovno izrazitejši, tako da je trener Brinacona posegel po pol minute odmora. Ob koncu tretjine sta veliko priložnost zamudila napadalca Olimpije Mušič in Ulmer, ki sta sama krenila proti vratom Briancona. Po večkratni izmenjavi podaj, je bil strel Ulmerja preslab in izid je ostal nespremenjen. Žal se je sredi drugega dela poškodoval napadalec OlimpijePascal Morency, ki je s poškodovanim stopalom zapustil igrišče.

Tretji del se je nadaljeval ob dinamični igri obeh ekip. Pobuda je bila še vedno nekoliko na strani Olimpije, ki pa ni znala izkoristiti priborjenega in priigranega. Francozi so mirno in potrpežljivo čakali na svojo pravo priložnost in jo dočakali v 46. Minuti. Ob igri z igralcem več je zadel Boštjan Goličič. Če ne gre z lepa, gre pa zgrda, so si mislili pri Olimpiji. Ob res lepih priložnostih, ki so splavale po vodi, so le dosegli zadetek, zelo na silo, vendar tudi to šteje. Po strelu francoski vratar ni uspel pokriti ploščice, dovolj vztrajen pa je bil Aley Berry, ki je nekako le spravil plošček čez golovo črto. Takoj za tem bi Olimpija prešla v vodstvo, ampak neposredno pred golom ni bilo dovolj zbranosti. In kdor ne da, ta dobi, je pravilo, ki se je še enkrat potrdilo. Po napaki v obrambi je svoje strelske sposobnosti še enkrat dokazal Marc Andre Barnier. Ob prodoru je bil dovolj hiter in uspešen, da je iz igre vrgel tudi vratarja Kuhna in zadel nebranjen del mreže. Olimpija je ob začetku zadnjih dveh minut vzela pol minute odmora in pripravila napad za izenačenje. To je prišlo vsega pol sekunde pred iztekom rednega dela, ko je pred vratarjem pot ploščku spremenil Pešut in o zmagovalcu so morali odločiti kazenski streli. Te je odločil Jeff Ulmer, ki je bil uspešen kar v dveh poskusih, pri Francozih pa je enkrat zadel Goličič.

Izjava po tekmi - Gregor Koblar, napadalec Olimpije:
"Danes smo imeli res veliko priložnosti, ki jih nismo znali izkoristiti. Imeli smo kar nekaj sreče, ko smo zadeli ob izteku srečanja, vseeno pa mislim, da smo zasluženo zmagali. Danes smo bili boljši nasprotnik in proti včerajšnji tekmi je to povsem drug obraz Olimpije. Ampak to je že pozabljeno, naše glave so usmerjene že v jutrišnje srečanje, v derbi z Jesenicami. To bo zame nekaj novega. Prvič bom igral proti matičnemu klubu. Vem kakšen karakter imajo Jeseničani in tekma bo zanesljivo šla na nož. To bo zame prvi derbi."

HDD Telemach Olimpija : Briancon Les Diables Rouges 3:2
(0:0, 0:0, 2:2, 1:0) - po kazenskih strelih

Bled, ledena dvorana. Gledalcev 250. Sodniki: Lešnjak, Kralj, Zgonc, Hribar.

Strelci: 0:1 Goličič (Labrecquie, 46., PP1), 1:1 Berry (Ross, Hočevar, 52.), 2:1 Barnier (Kearney, 57.), 2:2 Pešut (Erman, Cvetek, 60.), 3:2 Ulmer, 65., GWS

Kazenske minute: Olimpija 6 (2, 2, 2), Brinacon 8 (4, 2, 2)
Streli na gol: Olimpija 40 (15, 11, 14), Brinacon 35 (6, 16, 13) .

HDD Telemach Olimpija: Kuhn, Sila, Grahut, LaPlante, Ross, Groznik, Erman, Cvetek, Čepon, Hebar, Mušič, Koblar, Berry, Morency, Ograjenšek, Verlič, Pešut, Sotlar, Ulmer, Howes, Hočevar.

Briancon Les Diables Rouges: Bertrand, Quemener, Bisaillon, Cerkovnik, Chakiachvili, Tarantino, Rouillard, Farina, Jestin, Szelig, Trabichet, Barnier, Devin, Di Diobalsamo, Frecon, Goličič, Kearney, Labrecquie, Michelon, Raux, Rohat.

Nazaj na seznam

Fotogalerija