Novice

Norvežanom prepričljivo še drugo srečanje

23. Avgust 2013, 20:11

Pred srečanjem je veljala ekipa Stavangerja za velikega favorita. Vsaj na prikazano dan pred tem. Vendar šport vsak dan spiše novo zgodbo in jeseniški navijači, ki jih je bilo to pot nekaj manj kot včeraj, so upali na ugoden izid, predvsem pa na borben pristop in odlično igro.

Norveški prvaki so pričeli napadalneje, jeseniški hokejisti pa so se zbrano branili. Redko so poskušali z napadi, več pozornosti pa so namenili obrambnim nalogam. Trener Gorazd Rekelj je zamenjal nekaj igralcev, saj želi preizkusiti vse, kar ima na razpolago. Zato je na led pridrsala še nekaj mlajša zasedba kot proti Brianconu. Kljub premoči Norvežani niso prihajali zlahka do priložnosti, če oa so že prebili obrambno linijo, je bil vratar Jure Pavlič zbran in na mestu. Vseeno je v osmi minuti klonil, ko sta Daoust in Kissel izpeljala hitro akcijo. Jeseničanom ni ostalo drugega, kot usmeriti sile tudi v napad. Nervaren poskus kapetana Hafnerja ni zadel cilja, sta pa akterja prvega norveškega zadetka kmalu ponovno stopila na sceno in Stavanger je vodil 2:0. Železarji niso vrgli puške v koruzo in poskušali vse pogosteje ter izsilili prekršek nasprotnika. V power playu so bili uspešni in znižali izid. Remar je bil uspešen in izid je bil ponovno tesen. Nov poskus Berliska ni zadel cilja, na odmor pa sta ekipi šli ob prednosti Stavangerja za gol.

V drugi del so hokejisti Stavangerja vstopili še nekaj agresivneje, kar je Jeseničanom, predvsem tistemu mlajšemu delu, delalo veliko težav. Norvežani so na tak način prihajalo do veliko čistih priložnosti, tako da je moral biti Jure Pavlič ves čast na preži. Železarji so poskušali tudi v napadu in si pripravili nekaj priložnosti, zadetki pa so padali v jeseniško mrežo. Že v uvodnih štirih minutah so norveški prvaki zadeli dvakrat in si priigrali veliko prednost. V tempu niso popuščali, po hitri akciji in izkoriščenemu power playu pa je prednost narasla na velikih petih zadetkov. Čeprav je bilo srečanje nekako že odločeno, pa se fantje v rdečem niso predajali in so še naprej iskali svoje priložnosti za nov zadetek. Kljub temu je izid ostal nespremenjen, Norvežani, ki so dokazali, da so zelo kvalitetno moštvo, pa so na odmor odšli z velikim naskokom.

 

V zadnjem delu je tempo igre nekoliko upadel. Norvežani so bili vseeno za razred boljši nasprotnik, Jeseničani pa so zelo malo napadali. Pred tretjim delom je Jureta Pavliča v vratih zamenjal Matic Boh in imel precej možnosti za dokazovanje. Stavangerjevi napadalci so še več poskušali, kot v preteklem delu srečanja, akcije pa so bile nekoliko manj izdelane in tudi nenatančne. V 53. Minuti je Tommy Kristiansen postavil končni izid in s sedmim zadetkom potrdil visoko zmago norveških prvakov. V izvajanju kazenskih strelov je Železarjem ponovno uspelo premagati nasprotnika, odločilni zadetek pa je prispeval branilec Damir Ejup.

Izjava po tekmi - napadalec Jesenic Aleš Remar:
"V srečanje smo vstopili bolje, kot na včerajšnje srečanje. Zavedali smo se, da bo to za nas še ena težka tekma, še težja, kot tista včeraj. Kot vemo, so Norvežani že cel mesec na ledu, mi pa imamo za seboj šest skupnih treningov in eno tekmo. Seveda to ni izgovor, trudili smo se vsi, v srečanje smo vložili veliko energije, borili smo se, kolikor smo se lahko. Poskušali smo doseči ugoden izid, na koncu pa visoko izgubili. Zanesljivo je v igri marsikaj slabega, nekaj pa tudi dobrega. Smo mešanica mladih in starejših hokejistov. Mladim se pozna, da so preskočili iz mladinskega v člansko konkurenco, vendar pomemben je naš pristop, naše srce, saj smo se borili vso srečanje. Naša šibka točka je obramba, kjer moramo odpraviti največ napak. Hokej izhaja iz obrambe, če to odigraš dobro, je lažje sestaviti učinkovit napad. Jutri nas čaka Olimpija, to je ena posebna tekma. Naša naloga pa je, da pokažemo največ, kar trenutno zmoremo, vložimo znanje in energijo in poskušamo izboriti čim bolj ugoden izid. Po drugi strani je to le še ena priprevljalna tekma." 

Team Jesenice : Stavanger Oilers 1:7
(1:2, 0:4, 0:1)

Bled, ledena dvorana. Gledalcev: 400. Sodniki: Trilar, Škofic, Rakovič, Črv.

Strelci: 0:1 Daoust (Kissel, 8.), 0:2 Kissel (Daoust, 14.), 1:2 Remar (Berlisk, Tošič, 18., PP1.), 1:3 Standfeldt (Dahl Andersen, 21.), 1:4 Schaus (Dahl Andersen, Nagel, 24.), 1:5 Schaus (Dahl Andersen, Standfeldt, 29.), 1:6 Kissel (Kristiansen, 43., PP1), 1:7 Kristiansen (Kissel, Daoust, 53.)

Kazenske minute: Jesenice 4 (0, 2, 2), Stavanger 4 (2, 2, 0)
Streli na gol: Jesenice 27 (10, 15, 2), Stavanger 55 (16, 19, 20)

Team Jesenice: Boh, pavlič, Berlisk, Tošič, Remar, Hafner, Jazbec, Svete, Ejup, Brus, Dolinšek, Židan, Zupančič, Rakovič, Rajsar, Tišov, Čamdžič, Jeklič, Jensterle, Sintič, Podrekar, Bizalj.

Stavanger Oilers: Smith, Holm, Hjelm, Davis, Solberg, Bääranheilm, Mostue, Rokseth, Schaus, Trettenes, Dahl Anderesen, Nagel, Standfeldt, Hoygard, Kissel, Hallem, Lorentzen, Boisvert, Daoust, Kristiansen, Olsson.

 

Tekst & foto: Drago Cvetanovič

Nazaj na seznam

Fotogalerija