Novice

Dobrodelna večer Gorana Dragiča

24. Avgust 2013, 00:05

Portorož - Dobrodelni projekt Gorana Dragića za pomoč mlademu košarkarju Urbanu Gorjancu, ki mu je odkrit Marfanov sindrom preprečil nadaljnje igranje košarke, dobiva nove podpornike in somišljenike. Poleghttp://urednik.kzs.si/typo3/clear.gif dobrodelne predstave Slovenska muska od A do Ž z Ladom Bizovičarjem v glavni vlogi, je pri ZPMS odprt poseben transakcijski račun, med EuroBasketom pa bo potekala licitacija treh športnih artiklov.

 

Dragićeva dobrodelna predstava Slovenska muska od A do Ž z Ladom Bizovičarjem v sredo, 28. avgusta na Bledu

Z nakupom vstopnice po ceni 20 € in ogledom nepozabne gledališke predstave Slovenska muska od A do Ž z Ladom Bizovičarjem v glavni vlogi, boste Urbanu pri premagovanju njegove bolezni pomagali tudi vi. Hkrati pa boste v sredo, 28. avgusta, ob 21. uri v Festivalni dvorani na Bledu preživeli nepozaben smeha poln večer v družbi Gorana Dragića in ostalih junakov moške košarkarske reprezentance.

Odprt transakcijski račun pri Zvezi prijateljev mladine Slovenije

Vsa zbrana sredstva od Dragićeve dobrodelne predstave Slovenska muska od A do Ž, ter Košarkarsko zvezo Slovenije in Špas Teatrom kot partnerjema bo šel na uradni račun Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje. Prav tako pa se bodo na računu SI56 3300 0000 1303 865, sklic 329, zbirala tudi vsa ostala prostovoljna sredstva vseh, ki se želite pridružiti dobrodelni akciji Gorana Dragića in Urbanu pomagati pri doseganju njegovih sanj.

Dobrodelna licitacija košarkarskih dresov in hokejske palice

V času EuroBasketa 2013 bo potekala prav posebna licitacija treh športnih artiklov. Šlo bo za Goranov dres Phoenix Sunsov z njegovim podpisom, dres slovenske moške košarkarske reprezentance s podpisi vseh letošnjih junakov ter podpisano hokejsko palico Anžeta Kopitarja, ki se je brez pomislekov pridružil pobudi Gorana Dragića, Košarkarske zveze Slovenije in Špas teatra. Zbrana sredstva iz licitacije bodo prav tako nakazana na račun ZPMS.

Prav vse informacije o poteku dobrodelnega projekta boste našli na spletni strani www.kzs.si/za-urbana.

Enaindvajsetletni in 213 centimetrov visoki Urban Gorjanc je bil še lani resen kandidat za nastop v slovenski reprezentanci mlajših članov do 20 let na domačem evropskem prvenstvu. Košarka mu je pomenila vse, nato pa mu je odkrit Marfanov sindrom preprečil nadaljnje igranje košarke in vzel njegove sanje. Da pa je njegova življenjska situacija še težja, je za to krivih še nekaj drugih okoliščin. A Urban ostaja izjemna osebnost, odprt človek, velik borec in izjemno zanimiv sogovornik s težko zgodbo in veliko življenjsko izkušnjo.

Goran Dragić, košarkarski reprezentant in pobudnik dobrodelne predstave:
"Dobrodelna predstava Slovenska muska od A do Ž, katere pobudnik sem v sodelovanju s Košarkarsko zvezo Slovenije in Špas Teatrom sam, bo za Urbana Gorjanca, ki je v življenju kljub mladosti pretrpel že marsikaj, pomenila izjemno priložnost, da se zbranimi sredstvi zoperstavi bolezni in neprijetni družinski situaciji. Izjemno sem vesel, da lahko s tem, ko sem v življenju uspel, zdaj pomagam tudi drugim, ki take sreče ne morejo uživati. Tako sem k projektu povabil tudi prijatelja in izjemnega slovenskega hokejista Anžeta Kopitarja, ki ni okleval niti za trenutek ter bo ob tem, da bo za posebno licitacijo prispeval svojo hokejsko palico s podpisom, naredil vse, da se tudi osebno udeleži izjemne predstave z Ladom Bizovičarjem v glavni vlogi. Hvala vsem, ki boste kupili vstopnice ali sicer prispevali denar za Urbana!"

Urban Gorjanc:
"Izjemno sem vesel, da se je kljub napornim pripravam na EuroBasket našel čas tudi zame in da so številni ljudje v teh časih pripravljeni pomagati in narediti humanitarno stvar. Iskreno se zahvaljujem Goranu Dragiću, Košarkarski zvezi Slovenije, Špas teatru in vsem, ki so stopili zraven. Komaj čakam predstavo, da vse te fante srečam v živo in jih tudi osebno spoznam. Hvala vsem.«

Urša Alič, ustanoviteljica in direktorica Špas teatra:
" V nekaj dneh je prodanih več kot 100 vstopnic. Glede na to, da je komedija Slovenska muska od A do Ž res izjemna in da bo tokrat ogled predstave nekaj posebnega, ne dvomim, da bo predstava razprodana! Ne zgodi se vsak dan, da v dvorani sediš s celotno košarkarsko reprezentanco, z Goranom Dragićem na čelu in hkrati narediš nekaj dobrega. "

Matej Avanzo, direktor marketinga KZS in direktor članskih reprezentanc:
"Četudi smo celoten projekt Dobrodelne predstave Gorana Dragića skupaj z Ladom Bizovičarjem Košarkarsko zvezo Slovenije in Špas Teatrom morali izpeljati v rekordno hitrem času, so pozitivni odzivi izjemni. Občutek, da je v današnji Sloveniji, v kateri večina izpostavlja le, česa ni mogoče storiti ali kaj je slabo, možno narediti nekaj dobrega in na ta način združiti dobro misleče ljudi, je ne le prijeten, ampak fantastičen. Veriga vseh, ki pri izvedbi dogodka pomagajo po najboljših močeh, se je v zadnjih dneh tako povečala, da je nemogoče našteti vse, a prepričan sem, da smo zasejali seme dolgoročnega sodelovanja vsaj med slovenskimi košarkarskimi reprezentanti na čelu z Goranom Dragićem, Košarkarsko zvezo Slovenije, Špas Teatrom in Zvezo prijateljev mladine. Znova smo dokazali, da je košarka več kot šport. Je gibanje, način življenja. In je šport skupinske dinamike, v katerem sta osebna zaimka mi in midva vredna precej več od osebnega zaimka jaz."

Urban o Marfanovem sindromu:
“Marfanov sindom je dedna bolezen vezivnega tkiva v telesu. Najpogostejše so spremembe na skeletu, srčno-žilnem sistemu in očeh. Srčno-žilne težave (predvsem anevrizma in disekcija aorte) so najpogostejši vzrok za zgodnjo smrtnost bolnikov z Marfanovim sindromom. Bolezen je v Sloveniji dejansko še velika neznanka, saj jo odkrijejo le pri redkih. Bolezen je pri meni za zdaj vplivala samo na aorto, in sicer zgoraj omenjena anevrizma aorte, pa seveda tudi na skelet, kar se vizualnega vidika tiče. Dodatnih neprijetnosti, kot so težave s hrbtenico in sklepi pa zdaj, vsaj po mojem mnenju, zahvaljujoč športu še nisem imel. Tudi z očmi nimam težav, razen kratkovidnosti, kar pa v primerjavi s tem, s čimer se bojuje marsikdo, ni nič posebnega. Tudi to, da sem po vseh teh letih športa še vedno pri močeh, je neke vrste čudež, saj imajo nekateri bolniki po svetu že dosti prej velike težave, pa se niso ukvarjali s športom. To je o bolezni na kratko to, sicer pa komaj čakam operacijo, da se morda vrnem na parket. Verjamem, da se tudi bom!”

Nazaj na seznam

Fotogalerija