Novice

Norvežanom še tretja

24. Avgust 2013, 16:36

Pred prvim srečanjem tretjega dne se je postavljalo vprašanje, ali bodo Norvežani turnir že odlločili v svojo korist, ali pa bodo določena vprašanja še ostala odprta.

Francoska ekipa je v srečanje krenila nekoliko bolj napadalno in izvajala pritisk proti vratom Stavangerja. Ampak Norvežani so izkušena ekipa in že v prvem, nekoliko bolj resnem napadu, so prešli v vodstvo. To ni trajalo dolgo, saj so Rdeči vragi hitro izkoristili power play. Srečanje se je ob tem razživeli, norveška ekipa pa je prevzemala pobudo. V drugi polovici srečanja so bili dovolj agresivni, da so izsilili dva prekrška, vendar prednost igralca več ni prinesla tudi rezultatske prednosti. Norvežani so zadetek dosegli kmalu po tem, ko se je izključen igralec Briancona vrnil na led. Ob novem power playu pa ni bilo več prave priložnosti, tako da sta ekipi na odmor odšli ob majhni prednosti Stavangerja.

Rdeči vragi so v drugo tretjino vstopili odločeni hitro poravnati izid. To jim je tudi uspelo, v ostrem tempu pa so nadaljevali še naprej. Kaj kmalu so se znašli v priložnosti zadeti z dvema igralcema več, vendar so Norvežani uspeli vse napade odbiti. Ob neizkoriščenih priložnostih so Francozi očitno postali nekoliko nervozni in sledil je prekršek, ki je pomenil prednost Norvežanov. To so uspeli izkoristiti in ponovno povesti v srečanju. Stavanger je igral zelo mirno in kontroliral nasprotnika, ekipa Briancona pa je želela tudi nekoliko na silo do zmage. A na nov odmor sta ekipi odšli ob enaki razliki, kot po prvem delu.

V začetnih minutah tretje tretjine so norveški prvaki nadzirali nasprotnika in ga držali daleč stran od svojih vrat. Več so bili tudi pri ploščici, več igrali v nasprotnikovi obrambni tretjini, pravih priložnosti za nov zadetek pa ni bilo.'Francozi so si privoščili dva zaporedna prekrška in nasprotniku ponudili igro petih proti trem in to celo minuto in 40 sekund. A tudi hokejisti Stavangerja niso uspeli izkoristiti te lepe priložnosti. Požrtvovalni Vragi so vse napade uspeli odbiti. Tudi norveški oljarji so posegli po nedovoljenih prijemih, tega pa Briancon ni znal izkoristiti, ampak sta ekipi, ob novem prekršku Vragov, nekaj časa igrali s štirimi proti štirim. Sprememb v rezultatu ni bilo, igra pa je postajala vse bolj trda, prava moška. Naletov in boja ob ogradi ni manjkalo, igra pa je vseeno izgubila na svoji dinamiki. Močnejši so bili Norvežani, ki so se v igri na moč bolje znašli in dve minuti pred koncem še enkrat zadeli. S tem so potrdili svojo zmago še na tretjem dvoboju na tem turnirju, zasluženo pa so osvojili 21. Poletno ligo Rudi Hiti. Francozom je za uteho ostala zmaga v reviji kazenskih strelov. 

Briancon Les Diables Rouges : Stavanger Oilers 2:4
(1:2, 1:1, 0:1)

Bled, ledena dvorana. Gledalcev: 100. Sodniki: Fajdiga, Jeram, Hofman, Turk.

Strelci: 0:1 Standfeldt (Dahl Andersen4.), 1:1 Kearney (Raux, 6., PP1), 1:2 Schaus (Dahl Andersen, Standfeldt, 17.), 2:2 Barnier (Trabichet, 22.), 2:3 Davis (Kissel, 32., PP1), 2:4 Daoust (Kissel, Davis, 58.)

Kazenske minute: Briancon 26 (6, 4, 6+10 (Kearney)), Stavanger 30 (2, 6+10 (Standfiledt), 2)
Streli na gol: Briancon 23(6, 9, 8), Stavanger 33(15, 10, 8)

Briancon Les Diables Rouges: Bertrand, Quemener, Bisaillon, Cerkovnik, Chakiachvili, Tarantino, Rouillard, Farina, Jestin, Szelig, Trabichet, Barnier, Devin, Di Diobalsamo, Frecon, Goličič, Kearney, Labrecquie, Michelon, Raux, Rohat.

Stavanger Oilers: Smith, Holm, Hjelm, Davis, Solberg, Bääranheilm, Mostue, Rokseth, Schaus, Trettenes, Dahl Anderesen, Nagel, Standfeldt, Hoygard, Kissel, Hallem, Lorentzen, Boisvert, Daoust, Kristiansen, Olsson.

Nazaj na seznam

Fotogalerija