Novice

Veliki dvoboj, veliki derbi

24. Avgust 2013, 20:02

Srečanje, kjer ni favorita. To je veliki slovenski obračun Jesenic in Olimpije. A vseeno so bili Ljubljančani to pot v veliki prednosti. Več treningov, več tekem, številni tujci in še kaj, je kazalo na uspeh ekipe iz Tivolija. Polne tribune so upale na veličastno predstavo. Že od lanskega poletnega srečanja na Bledu je namreč ni bilo.

Uvod v srečanje je pokazal drugačno sliko od pričakovanega. Jeseničani so pritisnili na vso moč in nasprotnika stisnili v njihovo obrambno tretjino. V napadu okrepljeni še z Marjanom Manfredo in Jako Ankerstom, so Železarji kotirali nekaj višje. Največja težava Jesenic je bila neuigranost, ki se je pokazala ob koncu akcij, kjer je vedno zmanjkalo nekaj malega. Pritisk Jesenic je vnašal zmedo med igralce Olimpije, ki so na hitro storili tri prekrške. Kljub številnim priložnostim, pa so prvi zadeli igralci Olimpije, ki so izkoristili napako Železarjev in z igralcem manj zadeli v prazno mrežo, kjer ni bilo vratarja Sile. Tekma je še dobila na svojem žaru. Sledil je prekršek Jesenic, za nekaj časa pa je bila igra prekinjena, ko je Mušič s hrbta naletel na Ejupa. Takoj za tem je tudi Hebar grobo naletel na vratarja Jesenic Silo in zaradi tega moral na klop za kaznovane. Izid se ni spremenil, ob polni zasedbi pa so Zmaji nevarno zapretili, pri tem pa bili nepravilno ustavljeni. Nov power play za Ljubljančane je ostal neizkoriščen, so se pa Zmaji otresli pritiska in tekma je še pridobila na svojem naboju. Odvijal se je pravi derbi. Do konca prvega dela se izid ni spremenil, prikazano v prvem delu pa je bilo tisto pravo. Hokejsko. V stilu tekme, ki nosi ime veliki derbi.

 

Jeseničani so tudi drugo tretjino pričeli zelo agresivno in iskali priložnost za izenačenje. Olimpija ni kazala pretiranih apetitov po napadalni igri, ob prekrških pa se je Železarjem ponujala še dodatna priložnost za izdelano akcijo in morebitni zadetek. Ravno ob igralcu manj na ledu se je zdela Olimpija nevarna, ne glede na vse poskuse in priložnosti, pa je izid ostajal nespremenjen. Na polovici srečanja pa je Olimpija izpeljala akcijo v tretjini Jesenic, natančni podaji pa sta Mihi Verliču naredili dovolj prostora za neoviran strel in zadetek za 2:0. In kot bi prilil olje na ogenj, se je boj še bolj razplamtel. Jeseničani se niso dali. Kdor ne pozna zgodovino derbijev, bi bil nad igro Jesenic presenečen. V nekaj naslednjih trenutkih so se priložnosti vrstile zdaj na eni, zdja na drugi strani. Nato so bili Zmaji ponovno pregrobi, Železarji pa so končno izkoristili power play. Uspešen je bil Jaka Ankerst. A veselje Jesenic je bilo kratkotrajno, saj so kmalu Ljubljančani povišali na 3:1, strelec pa je bil Pešut. Sledilo je nekaj prerivanja, malo so pele tudi pesti, na klop pa sta sedla Cvetek in Rajsar. Olimpija je v zaključku drugega dela bila nekaj aktivnejša. Ob jeseniškem prekršku pa tudi uspešna. Le nekaj malega pred iztekom kazni je zadel Ulmer, s tem pa postavil tudi izid po dveh delih srečanja. 

Uvod v tretjo tretjino je postregel z bolj umirjeno igro. A le za kratko. Kaj kmalu sta obe ekipi dobili novega zagona in ponovno se je pričel pravi ples na ledu. Priložnost tu, priložnost tam in nekaj dela za Silo in Boha, pa brez pravih vzburjenj. Nato so si Zmaji privoščili dvojno izključitev in Železarjem se je ponudila dobra minuta igre z dvema igralcema več. Izid je ostal nespremenjen, sledil pa je tudi jesneiški prekršek. Ob prerivanju Cvetka in Berliska se je igra nadaljevala s štirimi zmaji in tremi železarji, Ulmer pa je za nov uspeh streljal previsoko. Jeseničani so vztrajali v svojem tempu in obrambi Olimpije je pobegnil Ankerst, ki pa je bil tudi nepravilno ustavljen. Razen zadete vratnice, večjih nevarnosti za vratarja Olimpije ni bilo. Po tem je tempo igre spet nekoliko upadel, vzdušje so dvigovali navijači obeh ekip, vseeno pa se je zdelo, da obe ekipi le še čakata konec srečanja. Jeseničani so bili lahko zadovoljni s predstavo, Olimpija z rezultatom. Vsi skupaj, zbrani v dvorani pa smo lahko zadovoljni s prikazanim obeh ekip, predvsem pa z vzdušjem. Slovenija preprosto mora imeta tak dvoboj. 

Team Jesenice : HDD Telemach Olimpija 1:4
(0:1, 1:3, 0:0)

Bled, ledena dvorana. Gledalcev: 900 .Sodniki:Trilar, Škofic, Bohinc, Čamdžič.

Strelci: 0:1 Ulmer (Hočevar, 10., SH1) 0:2 Verlič (Ograjenšek, 30.), 1:2 Ankerst (Remar, 34., PP1), 1:3 Pešut (Berry, Hočevar 34.), 1:4 Ulmer (Erman, Mušič, 40., PP1)

Kazenske minute: Jesenice 16 (4, 6, 6) , Olimpija 26 (8, 10, 8)
Streli na gol: Jesenice 35 (10, 13, 12) , Olimpija 40 (13,14, 13)

Team Jesenice: Boh, Pavlič, Svete, Ejup, Remar, Ankerst, Manfreda, Berlisk, Tošič, Brus, Dolinšek, Židan, Zupančič, Rakovič, Rajsar, Hafner, Bizalj, Stan, Kozar, Podrekar, Lahajnar, Zajšek.

HDD Telemach Olimpija: Kuhn, Sila, Grahut, LaPlante, Ross, Groznik, Erman, Cvetek, Čepon, Hebar, Mušič, Koblar, Berry, Hočevar, Ograjenšek, Verlič, Pešut, Sotlar, Ulmer, Snoj.

Končni vrstni red 21. Poletne lige Rudi Hiti:
1. Stavanger Oilers
2. HDD Telemach Olimpija
3. Briancon Les Diables Rouges
4. Team Jesenice

Nazaj na seznam

Fotogalerija